Dålig stil!

Jaha här sitter man själv en lördagskväll och kollar på tv å spelar lite red alert 2. Helt värdelöst. Först har mannen varit borta hela dagen och sen kommer han hem, jag latar mat, han äter, sen går han och lägger sej?! vafan är de för jävla stil? Klockan var kanske 6 eller nå när han la sej? Aja han är väll trött antar jag, om han vaknar tidigt imorrn och väcker mej så dödar ja han! Om de inte är så att han har gjort jätte god frukost :) Men tror jag knappast.
Aja nästa helg är de tänkt att vi ska ha en liten födelsedagsfest för mej här i Alfta, alla jag känner är självklart välkommna :) De var tänkt först här på förfest sen drar vi till tranan och svänger våra lurviga :P Var så grymt längesen jag var på tranan nu alltså! Alkohol har jag inte druckigt riktigt sen nyår. Så nu jävlar ska vi stupa wöwöwö :P
Den 3dje februari fyller jag 21, fyyy va gammal jag bli!









Hemma från Maaaalmööö

Sitter i husvagnen nu i Skärplinge, väntar på att bubben ska komma så vi kan dra till pizzeria, jag är sjukt hungrig!
Igår var jag ju hela vägen till Malmö på en intervju hos Nazar, den gick väll sådär, jag hade vilja att mitt "välkommsmöte" hade gått bättre, men gjort är gjort, så är det. De va iaf grymt jobbigt och drygt att åka tåg heela dagen, usch aldrig mer Malmö med tåg på en dag!
Värt att nämnas är att jag inte pallar dialekten i Malmö, fyy jag skulle nog inte klara av mer än en vecka där.. Fast man kanske vänjer sej? Sen när jag skulle gå på toa på tåget så var de en neger som gick före mej, sen när ja kom in på toan var de fullt med piss på toaringen, liksom kan man inte torka upp efter sej? Fyfan va de var äckligt! Om man inte kan sikta rätt, så sitt ner istället för att stå, + att han satt i samma vagn som mej, att han inte skämdes? Näe fyy, blir så upprörd när ja pratar om de där.
Igår har jag och bubben varit tillsammans i en månad, så ja köpte en liten nalle till han i Malmö som han kan gosa med i husvagnen ^^ Jag vet jag är allt för gullig haha. Idag är de exakt en vecka kvar till jag fyller 21 år, fyfan.. jag känner att jag inte vill bli nå äldre nu!
En kvart kvar till pizza nu, gaah..







Nervös till TUSEN

Sitter nu hemma i lägenheten, Ellna spelar guitar hero, Axel gör kaffe och Munkis ser allmänt trött ut. Vi har haft en lite fin alfapetkväll, man börjar ju känna sej som en pensionär när man sitter hemma och spelar alfapet en lördagskväll ^^ Men men så är det, jag börjar bli så grymt nervös för intervjuen för Nazar i Malmö, gaah.. Jag har inte övat så mycket, jag vet vad jag ska säja, men jag har ju en tendens att stamma då jag är nervös och pratar inför folk, så jag hoppas verkligen att de går bra! För jobbet vill jag ju självklart ha!

Är det någon som kan vara så gullig och hjälpa mej att hur jag ska göra för att inte vara så nervös för att prata inför folk, nått knep?







Reseledare är väll inget jobb... eller?

Kände att jag måsta bara skriva de här, tyckte de stämmer ganska bra på hur andra ser på reseledare som jobb :) På Tisdag ska jag på intervju till Malmö för Nazar, shit va nervös jag är! Ska hålla muntligt tal i 5-8 minuter om Grekland eller Turkiet gaah..

Reseledare måste vara världens enklaste och, framförallt allt, roligaste jobb. Inte sant? Tänk att få ha betald semester. Och inte krävs det någon särskild utbildning. En reseledare behöver inte kunna så mycket.

Utom språk förstås. Några års universitetsstudier i ett par olika språk är naturligtvis en bra grund. Annars är det inte så mycket en reseledare behöver kunna.

Utom sjukvård förstås. Det är verkligen inte dumt om reseledaren är sjuksköterska eller läkare. För att inte tala om mentalvårdare. Reseledare måste kunna svara på olika mediciner som hjälper mot solsting, värmeslag och förfrysningar. Diarreér och förstoppnigar skall kunna lösas. Enklare typer av hjärtsvikt, nervproblem samt givetvis akut alkoholförgiftning. De mediciner och sjukdomar reseledaren inte känner till lär hon/han sig snart. Resenärerna är mycket generösa när det gäller att dela med sig av sina sjukdomar och mediciner. Samt släktingars. Och vänner. Annars är det inte mycket en reseledare behöver kunna.

Utom juridik förstås. Vad får och –framför allt- vad får man inte göra i detta land? Vi svenskar är vana vid att det alltid finns någon som talar om det för oss. Det skall reseledaren kunna. Får man smuggla äkta mattor, om man låtsas att man tror att det är oäkta? Får man gå nedför trappor utan att hålla sig i ledstången? Får man skratta utan hjälm och hur får man ut sitt resesällskap ur finkan? Annars är det inte så mycket en reseledare behöver kunna.

Utom historia förstås. Det är väl ändå skamligt att betala en massa pengar och inte få en guide som har åtminstone Alf Henrikssons kunskaper. Hade man velat läsa en massa själv, hade man ju inte valt en guidad busstur. Lite kan man väl ändå kräva. Annars är det inte så mycket en reseledare behöver kunna.

Utom gedigen kunskap i matlagning och vin förstås. Några år i Grythyttan skadar inte. När man reser till en ny plats vill man naturligtvis veta allt om traktens restauranger, vad som serveras, hur det är tillagat och vilket sorts vin passar bäst till vilken sorts mat. Har inte reseledaren ätit på alla restauranger? Märkligt. Vad gör de egentligen år efter år på samma resmål? Solar och badar mest förstås. Eller åker skidor. Nej, det är inte så mycket en reseledaren behöver kunna.

Utom psykologi förstås. Det är alltid några resenärer som blir osams, drabbas av paranoia, vänsterprasslar eller försöker byta sin fru mot ett par kameler. Sådant leder ofta till psykodramer. Vem skulle lösa det om inte reseledaren? Att ha erfarenhet från dagis, mentalsjukhus och/eller socialarbete är inte dumt. Har man varit morsa eller farsa på stan är det en fjäder i hatten. Annars är det inte så mycket reseledaren behöver kunn.

Utom meteorologi förstås. Hur blir vädret i morgon? Är det någon idé att åka med på bussturen eller är det bättre att passa på att sola? Hur blir vädret i övermorgon och hur är det hemma? Regnar det i Sala? Vet inte reseledaren det? Märkligt. Man har väl betlat för att få lite service. Nej, det är inte mycket reseledaren behöver kunna.

Utom lite administration förstås. Det handlar bland annat om enkalre typer av kontorsarbete, som att ta hand om växling och deponering av pengar, ordna utflykter, bussar, bilhyror och vespor, arrangera välkomstmiddagar, barnpassning, kontakten med huvudkontoret i sverige, skriva rapporter och fixa rum, när det inte finns några.

Dessutom är det bra om reseledaren är utbildad musicalartist med författar talanger. Det gör det lättare att få jobb. Sjunga och dansa ska väl reseledaren ändå kunna. Man har ju inte rest på restplats. Lite show är väl det minsta man kan begära.

Nej, det är verklgien inte mycket man behöver kunna för att ha betald semester. Det känns skönt att veta, att reseledaren inte är överbetald. Ett par tusenlappar i månaden. Brutto. Det är helt OK. De får ju mat. Ibland får de till och med ett rumm som de får behålla hela säsongen.







Äntligen en uppdatering!

Shit har inte uppdatera på år och dar nu! Sist var julafotn tror ja? Aja de har hunnit blivit nytt år, jag har skaffa pojkvän, har varit till Stöten i Sälen och Stockholm i några dagar. Hänt väldigt mycke nu på slutet tycker ja, dock orkar ja inte skriva detaljer.
Men vi kan väll börja med annandagen då jag och bubben blev tillsammans :) Vi hade bestämt natten innan att om Edsbyn vinner mot Bollnäs i bandyn så skulle vi bli tillsammans, sagt och gjort :O Så nu har ja min alldeles egna Axl Rose mohaha! Alltså den 26e december 2009 blev vi tillsammans, bäst att dokumentera så man inte glömmer bort som Ellna redan har gjort ^^
Aja sen var vi ett gäng på 7 pers upp till fjällen över nyår, ett väldigt trevligt nyår om ja får säja de, allt hade varit super om bubben hade varit där oxå, men men man kan ju inte sitta fastklistrad vid den där hela tiden heller ^^ Samma dag som vi kom hem från fjällen så åkte jag och bubben till Stockholm och hälsa på hans mormor, trevlig liten tant de där :) Men riktiga anledningen varför vi åkte var ju för att jag skulle på jobbintervju för Airtours, den gick väll lite sådär, jag hoppas på de bästa! Men om jag skulle få jobbet så blir de nog i Parga på Grekland, trevligt! Fick även besked från Nazar att ja ska på jobbintervju till dom den 26e januari i MALMÖ! Fatta vilken lång resa bara för en intervju på mindre än en timme! Aja jag ska prata med ams om det sen.
Ikväll blir de bowling med lite folk och imorrn arbetsförmedligen i Bollnäs!
Sådär, är ni nöjd nu? Uppdaterat och bra!
Åhh ja höll på att glömma, att typ de enda vi köpte i Stockholm var nikotintuggummi och sugtabletter, ska försöka ta tag i att sluta röka nu! 

By the way så har ja VÄRLDENS BÄSTA POJKVÄN som har följt med mej in på massa guldsmedsaffärer och kollat på ringar till min födelsedag! Man kan ju hoppas på de bästa att han köper en, han vet ju vad jag vill ha nu ;P