Dag 30 Ett sista ögonblick

Ett sista ögonblick: Var en jävla massa ögonblick man ska skriva om, tråkigt tycker jag! Men nu har jag klarat av att skrivit alla 30 :) Stolt över mej själv måste jag säja!

kan väll berätta om en liten tupp som låg mej varmt om hjärtat. Det är så att vi hade höns förr här hos mina föräldrar, jag och mina kompisar åkte jämt hem till mej efter skolan, slängde skolväskorna på gräsmattan utanför laudgårn och sprang in till hönsen och lekte med dom, de va så kul och vissa av dom var faktiskt riktigt tam. Dom där hönsen har varit med på äventyr kan jag lova! :P
Ja men iaf tillbaka till tuppen, hans namn var Bonus och han var "min" tupp. Alla hönsen tillhörde ju våran familj men mina kompisar hade en varsin höna som var "deras". Han var verkligen världens snällaste och lugnaste tupp, gjorde inte mycket ljud ifrån sej, sprang aldrig iväg från oss, han bara fann sej i situationen, han var så otroligt söt! Älskade mormor och Karins kubb som vi alltid fick och matade hönsen med.
En dag så var en pigg på hans kam blå, vi tänkte att det går väll över, nästa dag var nästa pigg blå och så fortsatte det dag för dag tills hela kammen var blå och Bonus var sej inte likt, han ville inte ha nån kubb som han annars var väldigt tärv på. Han bara stod still och blunda den lilla stackarn. Så jag minns att jag och någon mer, kommer inte ihåg vilken kompis jag var med då, satt uppe på skullen med hönsen. Jag höll Bonus i famnen och han andades långsammare och långsammare med slutna ögon hela tiden. Till slut så spände han upp ögonen och öppnade näbben å han kolla mej rakt in i ögonen. Det var hans sista andetag, han dog i min famn, jag minns att jag grät och var så ledsen för min lilla tupp dött.

Thats it!

  





Dag 29 Mina ambitioner

Mina ambitioner: Öhh vet inte ens vad ordet betyder så tänker inte svara på de ^^







Dag 28 Det här saknar jag

Det här saknar jag: Jag saknar så grymt mycket när jag jobbade i Turkiet, jag va verkligen inte samma person där som jag är hemma, där vågade jag mycket mer, tog så grymt mycke chanser och beslut som jag inte tror jag skulle ha gjort idag. Allting var så spontant å varje dag bjöd på nånting nytt och spännande, man visste aldrig vad som skulle hända. Så det saknar jag verkligen, den Stina som var mer framåt och vågar chansa, nu tar jag ofta de säkra före det osäkra, ibland måste man ju leva lite oxå å ta en chansing. Jag stötte på en massa idioter som jag litade på, men även några underbara människor som alltid kommer finnas med mej i mitt hjärta.
Turkiet resan är inget jag ångrar, även om det hände mycke hemska saker där så överväger faktiskt de bra sakerna, därav längtan tillbaka.









Dag 27 Min favoritplats

Min favoritplats: Är nog i sängen måste jag säja, en varm säng, eller i en varm dusch, varm bil kanske? :P Eller varför bara inte i ett varmt land? Jag gillar verkligen värme å hatar kyla så därför så lär väll min favoritplats vara nånstans där de är varmt :)









Dag 26 Mina rädslor

Mina rädslor:
* Dö ensam/leva livet ensam
* Ormar
* Höga höjder
* Att någon jag står väldigt nära dör
* Tomten
* Clowner
* Att om jag någon gång blir mamma, så blir jag en dålig mamma
* Inte fått göra det jag drömt om innan det är försent
* Att bli sårad/krossat hjärta

Är säkert en massa andra skitsaker jag är rädd för oxå, men orkar inte tänka så hårt :P







Dag 25 Min första

Min första: Nu är de tredje jävla gången jag skriver det här inlägget, börjar bli branog less då de inte funkar!
Aja min första fylla drog jag uppe i min vall i Nybo med Ellna och Sofie. Vi smugglade med oss lite fin fin häxblandning som vi hade i sirapsflaskor, smaka som tallbarr så mumma va de ju inte kan jag upplysa om! Men de va iaf där jag drog min första fylla i gott sällskap :) Det här ägde rum på sommarlovet till 7an, vet inte vilket år det var å vill inte räkna ut heller för då känner jag mej bara så jävla gammal!











Dag 24 Det här får mig att gråta

Det här får mig att gråta: När någon jag tycker mycket om försvinner i mitt liv, djur, människa, bil u name it.

Hann inte uppdatera igår.







Dag 23 Det här får mig att må bättre

Det här får mig att må bättre: När jag verkligen mår dåligt, så är det vännerna som gör att jag mår bättre, man glömmer bort de mesta när man är med dom och kan skämta om det man mår dåligt av.

 





Dag 22 Det här upprör mig

Det här upprör mig: Folk som inte kan hålla tider, de är bland de värsta jag vet. Om man har bestämt en tid då är de den tiden som gäller, visst om de är en kvart försent, de är ok men om de blir längre än de då är de så respektlöst.







Dag 21 Ett annat ögonblick

Ett annat ögonblick: Då måste nog ha varit SM finalen i bandy 2004 tror ja de va? Då Edsbyn tog sitt första SM Guld på länge. Självklart va jag där, jag och Emma. Vi fick nå dåliga platser brevid nå jävla Stockholmare som stog å käka fågelfrön. Hammarby ledde med ganska mycke å dom sa ja men ni spelar ju bra iaf å hånflinade. Sen när Edsbyn kom ikapp å vann med ett mål var vi så jävla glad stod där på läktaren å hoppa å skrek när slutsignalen kom. Vi sprang ut på isen så som alla andra gjorde å kunde inte fatta vad som hade hänt. Det var verkligen överväldigande. Helt otroligt vilken kännsla! Ingen trodde ju på lilla byn men sen går vi bara å vinner, så jäkla underbart. De är ett ögonblick jag aldrig kommer glömma!










Dag 20 Den här månaden

Den här månaden: Har varit en månad fyld av jobb, hund, kompisar och festande känns de som, har inte festa så mycke som jag gjort den här månaden på typ 10 månader skulle jag tro :P Men kul har de varit! Mycke nya kontakter å de känns som att livet leker faktiskt :) Är nöjd med min situation just nu känner jag!











Dag 19 Detta ångrar jag

Detta ångrar jag: Man ska ju egentligen inte ångra saker som man gör, för då skulle ju inte livet se ut som de gör idag, men om de är nått som jag ångrar så är väll de att jag slösa bort 10 månader av mitt liv på en människa som absolut inte var värt de. Även om vi hade många bra stunder så känns de på nått sätt onödigt att ha massa känslor för nån som man inte får nånting tillbaka av.







Dag 18 Min favoritfödelsedag

Min favoritfödelsedag: Haha kan man ha en favoritfödelsedag när man blir äldre och heter Stina Englund? Alla födelsedagar bara failar för mej ^^ Tror man klarar mer än vad man gör så slutar man framför toan, räcket eller i badkaret haha :P
Men jag kan då lova att min förra födelsedag var den sämsta, va så jävla besviken efter den, aja jag kan väll säja såhär då, födelsedagen som kommer om snart 1 månad kommer blli den bästa :P










Dag 17 Mitt favoritminne

Mitt favoritminne: Oj vad jag tycker de är svårt att svara på dom flesta frågorna... kan man uttrycka sej så?
Jag har ju så grymt många minnen..
Men favoriten är nog ändå Tunisien med bästa Anneli, de va så grymt kul å nytt alltihop! Sen att vi åkte tillbaka igen å stanna i.. va de 3 eller 4 veckor? Aja de var ju inte helt fel de heller :P Hade såå roligt där å man bara levde för stunden, sånt gillar jag! Jag saknar verkligen Tunisien och oss på den tiden, gjorde jämt så kula grejer medans de känns som jag blivit gammal nu å kan inte komma på nånting å göra, förr åkte man bara överralt å hade så jävla kul fast man inte gjorde nu, varför kan de inte vara så nu?









Dag 16 Min första kyss

Min första kyss: Den fick jag i klass 7 av min första kärlek & pojkvän, om man nu kan kalla de för pojkvän ^^
Aja fick den när jag å Ellna var ute på med han och hans kompisar och hade the time of our lives :) Jag minns att det var på trappan upp mot central café utanför Hubbes på söder. Jag bara backade bakåt för jag visste ju inte hur jag skulle bete mej när han bara kom närmare och närmare med sina läppar haha ^^ Jag minns att det var så spännande samtidigt som jag var rädd. Fina grejer de där, alla första gånger :)







Dag 15 Mina drömmar

Mina drömmar: Är att resa världen runt å se precis allt! Skaffa lägenhet i minst ett annat land (varmt land) så man kan åka iväg när som helst. Skaffa en kille som jag kan dela allt med. Han ska älska att resa, ha jobb, lägenhet, bil å älska djur och resa. Att skaffa en riktigt snygg bil å ha ett jobb jag trivs bra med och de är ju en fördel om man tjänar massa pengar på de jobbet oxå :)









Dag 14 Vad hade jag på mig idag?

Vad hade jag på mig idag: Har haft samma kläder på mej hela dagen då jag har jobbat från 07.30 - 21.45 ikväll. Långt pass vill säja. Så jag har haft Min röd/rosa jobbartröja, namnskylt, penna, svart bh, vita trosor, svarta joggingbyxor, svarta strumpor och mina röda foppa tofflor, intressant att veta va? Haha..
Men nu slutar jag om en timme, ska bli så skönt att komma hem då de har varit fullt upp idag på jobbet, min rygg börjar kännas + att jag har träningsvärk i mage och armar! 

 





Dag 13 Den här veckan

Den här veckan: Kommer det bli mycket jobb, typ varje dag känns de som nu, förhoppningsvis blir de lillasyster på lördag ;P Å en masa hundprommenader!







Dag 12 I min handväska

I min handväska: Haha där finns de en massa skit ^^
* Mobil
* Pengar och mina betalkort, medlemskort
* Kamera
* Tamponger
* Kondomer
* Nagelfil
* Hundbajspåsar
* Skavsårsplåster
* Nässpray
* Lypsyl, läppstift
* Cigg + tändare
* Massa skitgrejer som jag inte vet finns där
* Penna + lönelapp
* Bilnycklar + hemnyckel
* Våtservetter + näsdukar
* Ipren
* Tuggummi

Sådär nu orkar ja inte skriva fler för kommer inte på nått.








Dag 11 Mina syskon

Mina syskon: Jag har bara ett syskon och det är en äldre bror. Han heter Erik och bor nu i Örebro där han pluggar. Vi står varan inte så nära då vi inte pratar nå mycket fast jag önska att vi kunde vara nära och bra kompisar. Men de har vi väll aldrig varit, när vi var liten hata vi varan. Fast det har ju blivit bättre nu, när vi väl träffas så känns de som att vi är kompisar iaf. Hade tänkt åka till Örebro nå tag å hälsa på honom men är ju så svårt nu när jag inte vet när jag får jobba eller inte. Men han kommer väll hem om 6 dagar så är väll inte så stor ide å åka ner nu heller :)







Dag 10 Det här hade jag på mig idag

Det här hade jag på mig idag: Ja eller igår blir de då, lite seg med de här  inlägget. Först hade jag en blå hoodietröja och svarta mjukisbyxor, sen klädde jag av mej allt å gick å la mej i någon timme. Sen var de upp igen, tog på mej min beiga jobbartröja, svarta långkalsonger (man måste ju gadera sej!) och ett par mjukisbyxor. Sen hade ja de på jobbet under hela natten, så de var mina kläder de.







Dag 9 Min tro

Min tro: Om de här är nå jävla jesus tjafs så kan jag ju säja direkt att jag inte är troende. Jag tror inte på gud, jesus och den skiten. Jag tror inte på någonting särskilt faktiskt. Varför göra de då de inte finns några riktiga bevis? Jag är ju döpt så därför är jag "kristen". Finns inte så mycke att skriva om min tro tycker jag så de här får räcka.
Nä de jag tror på är ett liv efter döden och spöken.







Dag 8 Ett ögonblick

Ett ögonblick: Första gången jag såg min nuvarande bil, de var ett fint ögonblick. Jag såg henne och tänkte direkt att den bilen ska jag ha! Tanken slog mej därefter "Åhh Gudrun" därav hennes namn :P Orkar inte skriva nå långt idag.

Har varit till Gävle med mor och shoppat så nu är ja lite halvtrött efter en tidig morgon och en heldags gående.









Dag 7 Min bästa vän

Min bästa vän: Oj de här känns ju lite jobbigt att välja ut bara en. Men jag tar väll den som jag umgåts med mest nu på slutet och hjälp mej igenom den jobbig tid.
Anneli Kopparmalms, vi är släkt och har känt varandra sen blöjan. Har alltid firat julafton tillsammans men det var inte förän julafton 2008 tror ja det var som vi började umgås påriktigt. Det har varit perioder vi har umgåts varje dag i en längre tid, man klara sej inte utan varandra helt enkelt. Å vi har haft såå mycket kul tillsammans! Alla besök i dårhuset som vi kallade "vårat andra hem" för vi åkte dit typ varje dag och bara satt där och var. Resorna till Tunisien var så grymt underbar, att ha med sej ett sånt minne genom livet är inget jag ångrar!
Vi har kallat varandra för systrar, tvillingsjälar m.m. Det är ett bevis på riktigt vänskap. Men vi började bråka under en period oxå, men de var för att utlänningar var inblandad i bilden, vi har aldrig bråkat på gurnd utav ett bråk mellan oss två.
Jag tror att vi kommer vara kompisar livet ut nu, 3 år av vänskap dör väll inte bara sådär?









Dag 6 Min dag

Min dag: Inte nån vidare speciell dag idag, men men det är ju det som är ämnet som sagt. Vakna av ett telefonsamtal från resursen som fråga om jag ville jobba idag och imorrn på Lyckebo, självklart sa jag ja :) Sen sov ja lite till, gick upp åt frukost å var ut med Tila, kolla lite på Vampire Diaries och sen åkte jag mot Alfta för att jobba 14.30-21.45. Sen jobba jag, slutade jobba, åkte direkt till gymmet och sen hem, koka lite ägg å åt äggmacka, mumma :P Sen nu sitter jag här å fortsätter kolla på Vampire Diaries. Det var min dag kort och gott.







Dag 5 Vad är kärlek?

Oj de har visst hunnit blivit ny dag, men vafan skit samma :P

Vad är kärlek?: Det finns så många olika sorters "kärlek" som kärlek till sitt djur, kompis, pojkvän, föräldrar m.m. Men den kärlek jag tänkte yttra mej om är kärleken till en pojkvän (enligt mej).
Kärlek är den pirrande känslan du känner bara du tänker på personen i fråga, det vrider sej liksom sådär härligt i magen och han gör dej alltid glad när du ser honom, (detta är ett typiskt symptom när det är första kärleken). Även om du vet att det är fel fast det känns så rätt med honom så är även det kärlek (förbjuden kärlek, den bästa och mest känsloladdade kärleken enligt mej). Man vet att det är så fel men det är det som gör det så spännande och du vill bara ha mer även om du vet att det är du som kommer bli sårad i slutändan. Man blir blind av kärlek man ser bara det man vill se, inte det som man bör se. Kärlek är nå helt underbart, men det blir ett helvete när den tar slut, du känner att du inte vill fortsätta för allt känns så värdelöst, men tro mej... tiden läker alla sår, även om det känns omöjligt just då.
Kärlek är att du vill dela ditt liv med någon, du ser en framtid med den personen och kan till och med tänka dej att skaffa barn med honom fast du egentligen hatar barn, men du gör det för hans skull, för din skull, för er skull. Du kan tänka dej att ändra beteende bara för att det ska fungera mellan er, man är kapabel att göra precis allt, för kärlekens skull. 
Det är egentligen helt sjukt hur en person kan förändras av kärlek, ibland till det positiva, men oxå till det negativa...
Kärlek är inget man driver om, det är något fint mellan två personer som ska föbli äkta.


Kärlek mellan mej och Tila <3



 






Dag 4 Det här åt jag idag

Det här åt jag idag: Frukosten bestod av en bar nutrilett och ett glas proviva juice, jag är inte så mycke för frukost så då käkar jag bara nått litet.
Sen blev de mat å den bestog av klyftpotatis, kött och sås, mums!
Å en kopp te med honung i då jag är väldigt hostig å allmänt jävlig i halsen.
Sen har de inte blivit nå mer mat för idag än så länge, men brukar väll bli en macka sen innan jag ska lägga mej.

Kom precis hem från Emma, har varit där en sväng så hundarna fick leka å prata lite gamla och nya tider :) Finfint!
Sen har ja varit på julmarknad på norraskolan å hälsa på mum en sväng då hon stog där å sålde grejer, blev även en promenad på byn med Anneli och Zita!









Dag 3 Mina föräldrar

Mina föräldrar: Mamma heter Kerstin och har precis pluggat klart till distriktsköterska men nu jobbar hon vidare på Gyllengården som sjuksköterska som innan hon börja plugga. Tycker om att pyssla med saker såsom lera, tygtavlor, cement m.m. Hon brukar hålla till på norraskolan och göra saker där.
Pappa heter Bengt och har precis sagt upp sej från att vara chef på ambulansen Bollnäs/Edsbyn, så nu lär han väll gå tillbaka till sitt gamla jobb på ambulansen istället eller hitta nå helt nytt, vad vet jag? Han tycker om friluftslivet, gå i skogen, åka längdskidor, fiska, jaga. Ja allt sånt där. Han har även varit med i vasaloppet två år i rad och klara hela vägen.
Dom är inte skild å kommer förmodligen aldrig bli de heller, bor här i Kyan och trivs bra. Vet inte så mycke mer jag kan skriva, vill inte gå in så mycket på djupet då det inte handlar om mej själv.







Dag 2 Min första kärlek

Min första kärlek: Var en kille som var helt dum i huvudet och hade sämst ryckte på hela skolan, de är så typiskt mej att falla för så kallade "badboys". Men iaf han fick mitt hjärta att slå dubbla slag varje gång jag såg honom, allt var så underbart och nytt för mej. Det här hände i början av 7an då allt var så nytt, så mycke nya killar det fanns på högstadiet, men det var bara en kille som jag kollade åt, jag skrev hans namn i mitt block under lektionerna, jag vet inte hur många sidor det stod hans namn på ^^ Jag bara hoppades att han skulle komma in genom dörren och säja nått drygt för att störa klassen som han alltid  brukade göra. Det var bland de bästa tiderna i mitt liv. Jag kommer aldrig glömma honom men skulle aldrig kunna bli tillsammans med han nu igen, jag vet bättre nu. Men verkligen det var nog kärlek vid första ögonkastet, jag var helt lost på den killen.
När han gjorde slut var jag så grymt knäckt, jag visste inte vart jag skulle ta vägen och jag sluta inte tänka på honom under två år. Jag våga inte få känslor för någon annan för jag var för rädd för att bli sårad igen. Han förstörde mycke i mitt liv men jag ångrar ingenting.
Som dom brukar säja, den första kärleken glömmer man aldrig.
Jag vill inte nämna några namn, men mina närmsta kompisar vet vem jag pratar om :)







Dag 1 Om mig

Om mig: Jag heter Stina Englund är 21 år, fyller 22 i februari bor i en liten skit by vid namnet Edsbyn där jag har mina rötter från ungdommens glada dagar. För tillfället så bor jag hemma hos mina päron. För inte allt för längesen bodde jag i Alfta med mitt x där jag trivdes väldigt bra, men det är skönt att bo i byn oxå på ett sätt då jag har mina vänner här.

Skola: Jag gick låg+mellanstadiet på Rotebergsskolan, högstadiet på Celsiusskolan (båda i byn) och gymnasiet gick jag på John Bauergymnasiet i Gävle där jag bodde i tre år medans jag pluggade.

Utbildning: Gymnasieutbildning inom IT-Media & Handelsutbildning.

Sommarjobb: Mitt första jobb/sommarjobb var på McDonalds i Valbo där jag jobbade sommaren 2006 och även extra under ett års tid, trivdes inte alls men det var ett jobb och en jäkligt bra erfarenhet!
Har sommarjobbat på äldreboende i Edsbyn 2007-2009. Har jobbat i Turkiet oxå, först på restaurang, men det passade inte mej då chefen var en idiot sen som reseledare som jag trivdes jätte bra med, å till sist på animation team på ett hotell, men de var absolut inge för mej då de gällde att umgås och underhålla barn som inte ens kunde prata svenska eller engleska, så de var ju total fail :P I år 2010 så var det meningen att jag skulle jobba i Grekland som reseledare, men dom var allt för otrevlig och behandla en som ett djur så jag åkte hem efter bara en vecka. När jag kom hem fick jag jobb direkt som vikarie på äldreboende i Alfta där jag fortfarande hoppar in extra då det fattas personal. 

Intressen: Just nu ägnar jag väldigt mycket tid till min alldeles egna älskling Tila. Hon är en pigg och social American Staffordshire Terrier (Amstaff) en så kallad "kamphund" som folk anser vara livsfarlig, men man ska inte dömma hunden efter håret som man säjer. Hon är verkligen världens snällaste hund och skulle aldrig bita en människa! Hon älskar oxå andra hundar, har aldrig visat sej aggressiv.
När jag inte är med henne så är jag på gymmet dagligen och tränar, umgås med kompisar är väll standard att man skriver. Jag älskar verkligen att resa! Speciellt i varmare ställen med andra kulturer, det är då man verkligen känner att man lever. Åka bil är ju oxå en kärlek jag har, men det är mest på sommarn, gillar inte vinterväglaget, vad skulle jag göra utan min lilla Ford Focus Gudrun (Guddan)? 
För tillfället känner jag att jag har inte så mycket av intressen men de kan ju tillkomma fort :) Jag älskar ju att åka skoter, åka bräda är inte helt fel heller :P

Ja nu vet jag inte mer vad jag kan skriva om mej, kommer liksom inte på nånting.